به گزارش پایگاه خبری ریل نیوز؛ نماینده ویژه وزیر راه و شهرسازی در امور افغانستان، طی سخنانی از سرمایه گذاری قابل توجه ایران در مسیرهای ترانزیتی و زیرساخت های مواصلاتی افغانستان خبر داد.
میرشفیع در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفت: فعلا میزان سرمایه گذاری ایران در پروژههای زیرساختی که به صورت رسمی در توافقات ثبت شده ۶ میلیارد دلار، اما این عدد قابل افزایش است و اخیرا با یک سرمایهگذار ایرانی مایل در حضور در بازار افغانستان مذاکراتی داشتیم و آمادگی سرمایهگذاری تا سقف ١٢ میلیارد دلار در این کشور را دارد.
وی افزود: ایران در سه کریدور زابل-زرنج- قندهار – کابل و هرات -کابل -چین یعنی کریدور واخان و کریدور هرات – مزار شریف – شیرخان بندر به سمت چین آمادگی همکاری سرمایه گذاری با افغانستان در حوزه ریلی را دارد. افغانها با توجه محدودیت سرمایهگذاری به دنبال اولویتبندی این پروژهها هستند و ایران در تامین مالی به صورت انفرادی یا با کمک کشورهای دیگر میتواند این اقدام را انجام دهد.
نماینده ویژه وزیر راه و شهرسازی در امور افغانستان با اشاره به اهمیت بندر چابهار برای افغانها گفت: در سفر اخیر رییس راه آهن افغانستان به ایران بازدیدی از بندر چابهار انجام و تسهیلات بندر چابهار مطرح شد و این امکان را میتوانیم فراهم آوریم که هر باری را که در هرات تحویل میگیریم را از بندر چابهار یا بندر عباس به صورت حمل ترکیبی در بنادر مختلف دنیا که طرف قرارداد افغانستان هستند را تحویل دهیم.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه تحریمها علیه ایران چگونه امکان تحویل بارهای افغان در بنادر کشورهای دیگر وجود دارد، گفت: تحریمهای کشتیرانی تحریمهای آمریکایی است و فقط توسط آمریکا اعمال میشود اما سایر کشورها متناسب با منافع خود از این ارتباطات اقتصادی استفاده و به ایران کمک می کنند و آمریکا به هر حال به صورت غیرقانونی فشارهای تحریمی را به سایر کشور ها اعمال می کند و ما به طور قانونی تحت تحریم هیچ کشوری نیستیم و در قراردادهای بینالمللی میتوانیم از هر بندری استفاده کنیم و به بسیاری از بنادر هم دسترسی داریم. از سوی دیگر، بار افغانستان معاف از تحریمهای آمریکا هستند را می توانیم بار آنها را به این بنادر برسانیم.