مدیرعامل موسسه صندوق پسانداز کارکنان راهآهن، درباره جلسهای که با هیئت افغانستانی در رابطه با توسعه ترازیت داشت اظهار کرد: کشورهای همسایه نقش کلیدی برای توسعه ترانزیت و حمل و نقل در ابعاد اقتصادی و اجتماعی دارند. افغانستان هم به عنوان یک کشور بکر پتانسیل بسیار خوبی در ترانزیت به ویژه حمل و نقل ریلی دارد.
به گزارش پایگاه خبری ریل نیوز به نقل از موسسه صندوق پسانداز کارکنان راهآهن، عبادالله فروزش، مدیرعامل موسسه صندوق پسانداز کارکنان راهآهن، با بیان اینکه ترانزیت با همسایه تعریف میشود و افغانستان یکی از کشورهایی است که با آن ارتباط ریلی داریم گفت: منابع و پتانسیل بسیار خوبی در کشور افغانستان وجود دارد.
وی افزود: ایران این ظرفیت را در افغانستان شناسایی کرده و با ارتباط مستقیمی که از لحاظ ریلی با افغانستان دارد، میتواند در بحث صادرات و واردات، ترانزیت را با این کشور داشته باشد.
فروزش درباره مزایای اقتصادی مستقیم و غیرمستقیم تکمیل پروژههای ریلی برای کشور گفت: حملونقل یکی از شاخصههای توسعه یک کشور است. زیربنایی ترین بخش هم بخش ریلی است که طبیعتا چه در حوزه ی حمل و نقل داخلی و چه خارجی نقش جدی دارد.
مدیرعامل موسسه صندوق پسانداز کارکنان راه آهن، اتصال این کریدورها و اتصال به مراکز بار و اتصال به کشورها را حائز اهمیت دانست.
وی افزود: هر چند دولتها، تسهیلاتی برای این موضوع فراهم کردند، از جمله تسهیل صرفه جویی سوخت، تسهیلات تبصره حذف مالیات، تبصره هایی که بتواند سرمایه گذاری در حوزه ریلی را توجیه پذیر کند. لذا با بودن این تسهیلات از جمله ماده ۱۲ که به عنوان صرفه جویی سوخت می تواند سرمایه گذاری در حوزه ریلی را توجیه پذیر کند یا معافیت های مالیاتی که می تواند در کنار سرمایه هایی که خود سرمایه گذاران می اورند پروژه را توجیه پذیر کند.
مدیرعامل موسسه صندوق پسانداز کارکنان راهآهن ایران در رابطه با جلسهای که با هیئت افغانستانی در رابطه با توسعه ترازیت داشت اظهار کرد: کشورهای همسایه نقش کلیدی برای توسعه ترانزیت و حمل و نقل در ابعاد اقتصادی و اجتماعی دارند. افغانستان هم به عنوان یک کشور بکر پتانسیل بسیار خوبی در ترانزیت به ویژه حمل و نقل ریلی دارد.
وی در مورد جلسه موسسه صندوق پس انداز کارکنان راه آهن با هیئت افغان اضافه کرد: ما در این جلسه ظرفیتها را برای هیئت افغانستانی ارائه کردیم. هر چند از قبل هم بازدیدهایی در آنجا داشتیم و از خدمات ما به صورت محدود استفاده کردند.