زیرساختهای راه آهن سریع السیر به خصوص در کشورهایی مانند ایالات متحده که به طور تاریخی در اجرای این نوع پروژهها تعلل کرده است، هزینه بر هستند.
در بسیاری از کشورها، شبکههای راه آهن سریع السیر گزینهای مناسب و سازگارتر با محیط زیست نسبت به پرواز هستند. از نظر میزان انتشار کربن به ازای هر کیلومتر سفر، استفاده از قطار اغلب یکی از سبزترین گزینههای موجود است. اما در بسیاری موارد، به ویژه در اروپا، بلیط هواپیمای ارزان قیمت، همچنان از بلیت قطار ارزانتر است.
زیرساختهای راه آهن سریع السیر به خصوص در کشورهایی مانند ایالات متحده که به طور تاریخی در اجرای این نوع پروژهها تعلل کرده است، هزینه بر هستند.
از سوی دیگر، کشورهای آسیایی مانند چین و ژاپن به شدت در حال سرمایه گذاری برای حمل و نقل جمعیت خود از طریق قطارهای سریع السیر هستند.
اینفوگرافیک زیر، ۱۰ مورد از سریعترین قطارهای جهان، کشور سازنده و حداکثر سرعت عملیاتی آنها را نشان میدهد.
کدام کشور سریعترین قطار جهان را دارد؟
چین میزبان سه قطار سریع برتر جهان است: مگلو شانگهای، هارمونی و فوکسینگ. سریعترین قطار عملیاتی جهان، مگلو شانگهای، اولین قطار تجاری مگلو (Maglev) است. این قطار از آهنرباهای الکتریکی برای شناور ماندن بالای ریل استفاده میکند که مقاومت را از بین میبرد، هزینههای نگهداری را کاهش میدهد و امکان دستیابی به سرعتهای بالاتر را فراهم میکند.
چین در حال حاضر در حال توسعه یک قطار هایپرلوپ مگلو جدید به نام T-Flight است که توسط شرکت دولتی صنایع هوافضای چین (CASIC) ساخته میشود.
این قطار که از طریق لولههای کم فشار حرکت میکند، در یک آزمایش به رکورد جهانی سرعت ۶۲۳ کیلومتر بر ساعت دست یافت. صنایع هوافضای چین قصد دارد در نهایت سرعت قطارها را به ۱،۰۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند و انتظار میرود این خط تا سال ۲۰۳۵ عملیاتی شود.
قطار TGV فرانسه در حال حاضر رکورد جهانی سرعت برای یک قطار تجاری را در اختیار دارد. یک نمونه اولیه اصلاح شده TGV مجهز به دو چرخ و محور موتوردار در آوریل ۲۰۰۷ در منطقه شمالی شامپاین فرانسه به سرعت ۵۷۴.۸ کیلومتر بر ساعت رسید.
اولین قطار سریع السیر جهان
توکایدو شینکانسن ژاپن، قدیمیترین قطار در میان ۱۰ قطار برتر و اولین سیستم راه آهن سریع السیر جهان است. این قطار نمادین برای بازیهای المپیک ۱۹۶۴ توکیو راه اندازی شد و توکیو را با سرعت ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت به اوزاکا متصل کرد. اکنون شینکانسن با سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت کار میکند و روزانه بیش از یک میلیون مسافر را جابجا میکند.
ژاپن در حال حاضر در حال توسعه مگلو سری L۰ است. این قطار ۲۸۶ کیلومتر بین توکیو و ناگویا را تنها در ۴۰ دقیقه طی میکند؛ حتی سریعتر از پرواز بین این دو شهر.
با رکورد سرعت ۶۰۳ کیلومتر بر ساعت، این قطار قبلاً رکورد بالاترین سرعت را داشت. اما رکورد آن توسط قطار هایپرلوپ مگلو جدید چین شکسته شد. قطار مگلو جدید ژاپنی قرار است تا سال ۲۰۲۷ عملیاتی شود.