معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: ۳۹ هزار تن گندم تولید شده کردستان در سنندج با راهآهن به سایر نقاط کشور صادر شد که تردد چند هزار کامیون را در جادهها کاهش داد.
به گزارش پایگاه خبری ریل نیوز، کیومرث حبیبی در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: راهآهن همدان سنندج در حوزه توسعه استان تأثیر بسزایی داشت و آرزوی مردم استان را محقق کرد.
وی با بیان اینکه پس از گذشت یازده ماه از افتتاح و بهرهبرداری از سیستم حمل و نقل راهآهن در استان شاهد رضایت مردم در بخش بار و مسافر هستیم، افزود: گرچه نواقص و مشکلاتی به لحاظ تعداد سفر داریم اما امیدواریم که بتوانیم این مشکلات را نیز برطرف کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان خاطرنشان کرد: رفع مشکلات راهآهن سنندج نیازمند احداث اداره کل راهآهن است که هنوز مجوز آن توسط سازمان اداره استخدامی صادر شده است اما چند نفر نیرو در محل راه آهن مستقر هستند تا امیدواریم بتوانیم زمینه ایجاد این اداره کل را در راه آهن همدان سنندج فراهم کنیم.
حبیبی گفت: با افتتاح راهآهن در کردستان ظرفیت حمل و نقل ریلی کردستان هم در بخش مسافر و هم باری زیاد شده که هنوز هم ۲۰ درصد آن استفاده نشده که در چند سال آینده مبنای توسعه استان راه آهن و حمل و نقل ریلی خواهد بود.
وی یادآور شد: راهآهن مقصد توسعه گردشگری، مذهبی و صنعتی است و از اول راهآهن سنندج – همدان _ تهران و مشهد بود که امیدواریم خط ریلی مشهد هم متصل شود و با سفر به مشهد، آرزوی دیرینه مردم و مسؤولان استان تحقق مییابد.
معاون عمرانی استاندار کردستان خاطرنشان کرد: ظرفیتهایی که در کردستان وجود دارد در حوزه توسعه خط ریلی مازاد بر شرایط فعلی است و در بخش حمل بار و مسافر که پیشنیاز استان است امیدواریم توسعه بیشتر عاید استان شود.
حبیبی افزود: ۱.۵ میلیون تن گندم در کردستان تولید میشود که حمل آن از طریق جاده خطر و هزینه دارد اما اگر با راهآهن جابه جا شود بهتر خواهد بود.
وی گفت: ۳۹ هزار تن از این مقدار گندم تولید شده در سنندج با راهآهن به جاهای دیگر صادر شد که تردد چند هزار کامیون را در جادهها کاهش داد و در عین حال ۵۰ درصد کاهش هزینه داشت.
معاون عمرانی استاندار کردستان خاطرنشان کرد: در بحث تولید سیمان بیجار و صادر کردن آن به شلمچه و عراق حمل از طریق راهآهن در ایستگاه استفاده و در مدار قرار گرفته که این هم مسرت بخش بوده و باز هم ظرفیت باری استان بیشتر است که باید مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: برای ۱.۵ میلیون تن تولید گندم تولید استان باید ایستگاه مستقل ایجاد شود و در حال حاضر ۳ ایستگاه باری و ۳ ایستگاه مسافر بری وجود دارد که باز هم توسعه بیشتر راهآهن استان فضا وجود دارد.