رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند گفت: پیمانکاران راهآهن از ظرفیتهای استانی در تأمین مصالح معدنی استفاده کنند.
به گزارش پایگاه خبری ریل نیوز به نقل از تسنیم، احمد پروین در جلسه کمیسیون معدن بیرجند با اشاره به بررسی امکان استفاده حداکثری پیمانکاران راهآهن از ظرفیتهای استانی در تأمین مصالح معدنی، اظهار کرد: اتاق بازرگانی و کمیسیون معدن باید قبل از اینکه فشار اداری به پیمانکاران وارد و آنها را بی انگیزه کند باید ورود و مسائل و مشکلات این حوزه را مدیریت کند.
وی با بیان اینکه پیمانکاران باید شعاع حمل حداکثری را به اتاق بازرگانی ارائه دهند تا در کاداستر پیادهسازی شود، افزود: تنها مرجعی که میتواند ارائه مجوزها را تسریع و واردات ماشین آلات معدنی را نیز تسهیل کند شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی است لذا در این راستا پیمانکاران میتوانند مکاتبهای با اتاق بازرگانی داشته باشند.
پروین با اشاره به اینکه باید از اختیارات سازمان صمت در زمینه مجوز برداشت استفاده شود، گفت: اگر پیمانکاران در زمینه تامین آب نیز مشکل دارند میتوان به فوریت یک جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در زمینه مشکلات پیمانکاران برگزار کرد.
وی با بیان اینکه معادن خراسان جنوبی حجم بسیار زیادی لاشه جدا شده دارد که میتوان از آن برای پروژهها استفاده کرد، عنوان کرد: در این راستا باید یک جلسه با دفتر فنی راهآهن برگزار شود.
نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: اخیراً معادن سنگ لاشهای که در اطراف شهر بیرجند غیرفعال بودند به مزایده گذاشته شده است.
احمدرضا خزاعی با بیان اینکه در حال حاضر سنگ لاشه از بهرهبرداری سابق خود فاصله گرفته است و بسیاری از افراد با تصور توسعه راهآهن به این حوزه ورود میکنند، افزود: قطعا پروژه راهآهن از حساسیتهای خاصی برخوردار است، لذا تأمین منابع باید طبق استانداردها صورت گیرد.
خزاعی با اشاره به اینکه متاسفانه کاداستر معادن به شدت محدود شده و مشکلات زیادی ایجاد کرده است، گفت: باید بین مجموعه فعالان بخش معدن و پیمانکاران ارتباطی برقرار و در این راستا راهکارهای عملیاتی ارائه شود.
رستگاری، پیمانکار راه آهن استان خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تامین مصالح بتن از بزرگترین دغدغه شرکت است، اظهار داشت: ۷۰ هزار تن بتن توجیه احداث سنگ شکن را ندارد.
وی با بیان اینکه به نقشه مسیر و مشخصات فنی مورد نیاز برای رفع مشکلات احتیاج داریم، عنوان کرد: مسائل و مشکلات پیمانکاران باید به صورت کتبی به اتاق بازرگانی ارائه شود تا از حوزههای مربوطه مورد پیگیری قرار گیرد.
شبانیان، پیمانکار راه آهن استان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در حال حاضر تامین بتن از بزرگترین مشکل پیمانکاران است، اظهار داشت: روال اداری و اخذ مجوز برداشت مصالح برای ماسه شسته و سنگ شکن باید تسریع شود.
علیرضا خامه زر، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی میتواند با سازمانها و نهادهای مختلف ارتباط برقرار کرده و مشکلات حوزه پیمانکاران را مورد بررسی قرار دهد، اظهار داشت: تأخیر حتی یک روز در پروژه ملی راه آهن به ضرر استان تمام خواهد شد.
وی با اشاره به ناترازی در حوزه سیستم بانکی استان، افزود: تا حد امکان باید حسابهای پروژهها را به داخل استان انتقال داد چراکه در این صورت مسئولان حمایت بیشتری در موانع پیش رو خواهند داشت.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه در کشور افغانستان ماشین آلات معدنی زیادی بلااستفاده وجود دارد که میتوان از ورود موقت آنها استفاده کرد، گفت: میتوان از ظرفیت شورای گفتگوی دولت و بخش در زمینه مسائل و مشکلات پیمانکاران پروژه راه آهن استفاده کرد.
خامهزر، با اشاره به اینکه پروژه راه آهن برای خراسان جنوبی موضوعی حیاتی است، عنوان کرد: از آن جایی که خراسان جنوبی استانی معدنی است باید از ظرفیت آنها در پروژه راه آهن استفاده کرد.