راهآهن هند برای محافظت از فیلها در طول خطوط ریلی از هوش مصنوعی کمک گرفتهاست.
به گزارش پایگاه خبری ریل نیوز به نقل از سایت ریل وی ساپلای، برخورد قطار با فیلها درهند یک مشکل جدی است که منجر به مرگ حیوانات و خطرات ایمنی برای مسافران ریلی میشود.
بر این اساس شرکت سن سونیک Sensonic برنده یک قرارداد چند میلیون دلاری برای پیاده سازی یک سیستم نوآورانه تشخیص فیل در شبکه ساحل شرقی خطوط راه آهن هند شده است .
هدف این پروژه حفاظت از فیلهای در معرض خطر و تضمین ایمنی حملونقل ریلی در بیش از ۳۰ کریدور ریلی است طول ۴۰۰ کیلومتر است.
کارشناسان تاکید دارند این برخوردها هم به اکوسیستم و هم به زیرساختهای راه آهن آسیب میرساند و شرایط خطرناکی را ایجاد میکند.
در سیستم تشخیص فیل سنسونیک که به سیستم گجراج Gajraj معروف است از فناوری های پیشرفته فیبر نوری و هوش مصنوعی برای حل این مشکل استفاده شدهاست.
این فناوری مبتنی بر سنجش صوتی توزیع شده (DAS) است که به لکوموتیو رانان اجازه میدهد به صدای نزدیک شدن فیلها را بشنوند.
ارتعاشات از طریق کابلهای فیبرنوری که در امتداد خطوط راهآهن قرار گرفتهاند، به سیستم لکوموتیو ران منتقل میشود.
این سیستم با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی برای ردیابی حیوانات، حضور و حرکت فیلها را در زمان واقعی ثبت میکند.
وقتی فیل ها خیلی به ریلهای راهآهن نزدیک میشوند، سیستم هشدارهایی را برای کارگران راهآهن نیز ارسال می کند.
این هشدارها اجازه می دهد تا اقدامات احتیاطی لازم مانند کاهش سرعت قطار یا توقف قطار و اعزام پرسنل برای اطمینان از عبور ایمن فیل ها انجام شود.
دیپ دسای، مدیر عامل Sensonic هند، به اهمیت همکاری با راهآهن ساحل شرقی هند اشاره کرده و در این باره گفت : «سیستم تشخیص فیل ما راه حل جامعی را ارائه میدهد که هم از فیلها و هم از قطارها محافظت میکند.»
وی افزود: این سیستم با جلوگیری از برخورد، میتواند تلفات جانی را به میزان قابل توجهی کاهش داده و اختلال در خدمات ریلی را به حداقل برساند که به نفع حیات وحش، مسافران و جوامع محلی است.
این قرارداد شامل استقرار سیستم Sensonic بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر فیبر نوری در اطراف ۴۰۰ کیلومتر از خطوط راه آهن در ایالت های اوریسا و جارکند است.
نصب ۲۰ واحد حسگر استراتژیک و تجهیزات پشتیبانی برای نظارت در زمان واقعی، تجزیه و تحلیل داده ها و هشدار به پرسنل راهآهن نیز در این قرار داد مورد توجه واقع شده است.
با اجرای این سیستم بسیار پیش بینی میشود بهبود قابل توجهی در ایمنی و کارایی حمل و نقل ریلی در مناطقی که حیات وحش و منافع زیرساختی با هم برخورد میکنند، به وجود بیاید.
کارشناسان تاکید دارند : این پروژه نشان دهنده گامی مهم و رو به جلو در کاربرد فناوری برای حفاظت از محیط زیست و بهبود شرایط انسانی است و نشان میدهد که چگونه نوآوری میتواند به حل مشکلات پیچیده در تعامل طبیعت و فعالیت های انسانی کمک کند.