در نشست مشترک مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران، مشاور وزیر راه و شهرسازی و مدیر کل حوزه وزارتی و سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی ریاست جمهوری، ۲۸ نیاز فناورانه شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران اعلام و در گام نخست، درخواست پیشنهاده (RFP) ۸ نیاز اولویتدار فناورانه ارائه شد.
به گزارش پایگاه خبری ریل نیوز، نشست بررسی نیازهای فناورانه شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و ظرفیتهای همکاری با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و شرکتهای دانش بنیان در ساختمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
در این نشست با حضور سید میعاد صالحی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران، جواد مشایخ سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، سید جواد سادات فریزنی مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت راه و شهرسازی، محمد مهدی حیدری رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ، شکری دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان حمل و نقل پیشرفته و فضایی و جمعی از مدیران مجموعههای مرتبط با حوزه دانش بنیان وزارت راه و شهرسازی، ۲۸ نیاز فناورانه راه آهن جمهوری اسلامی ایران ارائه و درخواست پیشنهاده (RFP) ۸ نیاز اولویتدار فناورانه راهآهن به معاونت توسعه اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری تحویل شد.
صالحی در این نشست با تاکید بر اهمیت حوزه ریلی و توان شرکتهای دانشبنیان فناور داخلی عنوان نمود: امکان تولید داخل در حوزه ریلی با بررسیهای انجام شده وجود دارد و ابتکار ایران راه که در حال حاضر در وزارت راه و شهرسازی در دست انجام است میتواند پیشران حضور شرکتهای دانش بنیان جهت فناورانهتر شدن حوزه ریلی کشور باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی، با اشاره به رویکرد نوآورانه و فناورانه راهآهن جمهوری اسلامی ایران در احصاء مسائل و چالشهای حوزه ریلی، اولویتبندی این نیازها را در گام نخست مبتنی بر چالشهای حوزه ناوگان عنوان نمود و ادامه داد: گلوگاههای فناوری در لکوموتیوها و مشکلات تامین قطعات در شرایط تحریم، ضرورت تامین این قطعات را از طریق شرکتهای دانشبنیان توانمند داخلی دوچندان نموده است.
سید میعاد صالحی، با اشاره به اینکه قطعات مورد نیاز ریلی در دو حوزه ناوگان و زیرساخت و اطلاعات میزان مصرف این قطعات در سامانه جهش تولید شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران اعلام شده است، بیان کرد: گرچه تاکنون با همت شرکتهای توانمند فناور داخلی بسیاری از این قطعات بومیسازی شده است، با این حال برخی از اقلام مهم و راهبردی که دارای سطح فناوری بالا و در انحصار برخی تولیدکنندگان خارجی میباشد، هنوز تولید داخل نشده است.
مدیرعامل راهآهن، با معرفی پروژههای پژوهشی راهآهن که برخی از آنها در لبه دانشی حوزه ریلی در سطح جهانی قرار دارد، آمادگی راهآهن جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری در نفوذ فناوریهای دانش بنیان و تخصیص بودجه لازم اعلام و تصریح کرد: درخواست پیشنهادههای ۸ نیاز اولویتدار فناورانه راهآهن جمهوری اسلامی ایران که دارای سطح فناوری بالا میباشد هماکنون آماده شده و با همکاری و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به فراخوان گذاشته خواهد شد.
وی با اشاره به فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان، عنوان نمود: این فهرست، دارای سرفصلها و اقلام فناورانه زیادی است که شرکتهای دانشبنیان توسط محصولات منطبق بر این فهرست مورد ارزیابی و پذیرش قرار میگیرند. با این حال به سختی فناوریهای حوزه ریلی در این فهرست قابل مشاهده است که البته در راهآهن آنها را احصا نمودهایم. یکی از خواستههای راهآهن جمهوری اسلامی ایران از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، به منظور تقویت زیستبوم نوآوری و فناوری حوزه ریلی، افزودن اقلام راهبردی و دارای فناوری سطح بالای ریلی حوزه ریلی در اولین بروزرسانی این فهرست است.
در این نشست، مشایخ، سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، ضمن اشاره به حمایتهای صورت گرفته از نفوذ فناوری در حوزه وزارت راه و شهرسازی و ارائه آمار حمایتهای کارگروه تولید بار اول ، بر ضرورت تمرکز حمایتها، لزوم سادهسازی صورت مسالهها، امکان تعریف پرتفویی از مسائل و چالشهای فناورانه، فرصت مناسب استفاده از ظرفیت حمایت از تولید بار اول، تاکید و عنوان نمود: با استفاده از ابزارهای سیاستی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، میتوان به پیشبرد پروژههای اولویتدار کشور کمک کرد و در بروزرسانی فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان، کالاها و خدمات دانشبنیان ریلی نیز به منظور تسهیل ورود شرکتهای دانشبنیان در رفع نیازهای شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران اضافه خواهد شد.
همچنین سید جواد سادات، مشاور وزیر راه و شهرسازی و مدیر کل حوزه وزارتی به عنوان جمعبندی این نشست، ضمن تاکید بر رویکرد فناورانه در حل مسائل و لزوم نفوذ فناوری در حوزههای مختلف راه و شهرسازی، از اقدامات راهآهن جمهوری اسلامی ایران تشکر نموده و پیگیری مشترک این موضوع تا حصول نتیجه مطلوب را خواستار شد. همچنین در خصوص شناسایی شرکتهای دانشبنیان واقعی که در عرصه ریلی مشغول فعالیت هستند مقرر شد کارگروهی ویژه در وزارت راه و شهرسازی تشکیل شود تا این فرایند تسریع شده و شرکتهای فعال از تسهیلات و مشوقهای قانونی موجود بهرهمند گردند.