رئیس دبیرخانه پیگیری و هماهنگی مناسبسازی کشور گفت: در آینده نزدیک مانند اکثر فرودگاهها که مناسبسازی شدهاند، ایستگاههای سیستم ریلی نیز با حداقل استانداردها مناسب سازی خواهند شد.
به گزارش پایگاه خبری ریل نیوز به نقل از ایرنا، غلامرضا رضایی فر با اشاره به تعاملاتی که سازمان بهزیستی با اداره راه آهن جمهوری اسلامی داشت ، افزود: سال گذشته وضعیت مناسب سازی ۸۶ ایستگاه راه آهن در ۲۴ استان را ارزیابی کردیم و جلسه مشترکی با اداره راه آهن داشتیم. قرار شد طبق برنامه زمانبندی، اعتبار آن تامین شود و این ایستگاه ها مناسب سازی شوند.
پیچیدگی مناسبسازی واگنهای قطار
رئیس دبیرخانه پیگیری و هماهنگی مناسب سازی کشور با بیان اینکه بحث مناسب سازی واگن ها دارای پیچیدگی هایی است و هزینه هایی برای بخش خصوصی ایجاد می کند، افزود: تنها یک واگن مناسب سازی شده برای خط تهران-مشهد داریم و در بخش خصوصی باید منابع مالی و مسائل قانونی طی شود.
رضایی فر ادامه داد: در حمل و نقل بین شهری، کارهایی درباره مناسب سازی در حال انجام است که بسیار کند است. تفاهم نامهای نیز در این رابطه با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی داشتیم که در واقع اینها وظایف قانونی است. ما با این تفاهم نامه ها سعی می کنیم تعامل ایجاد کرده و کار مناسب سازی را تسریع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون روی مناسب سازی اقامتگاه ها و ایستگاه های بین راهی کار کردیم. دستورالعمل آن تدوین شده و چند جلسه تفاهم نامه داشتیم و امید است بزودی ابلاغ شود.
براساس ماده ۵ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت، وزارتخانه های راه و شهرسازی و کشور و شهرداری ها مکلفند حسب مورد نسبت به مناسب سازی و دسترس پذیری تمام پایانهها، ایستگاهها، تأسیسات سامانهها و ناوگان حمل و نقل درونشهری و برونشهری، دسترس پذیری سامانه های حمل و نقل عمومی برای دسترسی منطبق با قوانین داخلی و استانداردهای بین المللی افراد دارای معلولیت اقدام کنند و امکان بهره مندی این افراد از ناوگان حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی را فراهم کنند و کارکنان خود را جهت همیاری عملی و صحیح با مسافران دارای معلولیت، آموزش دهند.